Publikováno

Ohlédnutí z 9. ročníkem

Letošní ročník se nesl v duchu obav z počasí, které už týden před závodem slibovalo náročné podmínky pro nás organizátory a zejména pro běžce samotné. Nebylo tomu jinak. Do nedělního rána jsme se probudili se slovy: "Jeee to máme ale ideální běžecké počasí 🙂." Zázemí jsme ladili za silného deště. Upínali jsme se k předpovědi, která naznačovala, že kolem 10 h by se mělo počasí vybrat. Zaplaťpánbůh se tak stalo. Báli jsme se zejména o dětskou účast, nicméně na start dorazilo, většinou za doprovodu obětavých rodičů, celkem 36 dětí.

Lidový běh prodloužený na dvojnásobnou vzdálenost oproti loňsku také nezůstal neobsazen. Na hlavní závod jsme měli předem online zaregistrovaných cca 25 lidí, bohužel někteří si účast, asi vzhledem k počasí, rozmysleli. Přišlo však nemálo závodníků, kteří se registrovali na místě, proto jsme mohli na startovní čáře vidět celkem 41 běžců, což považujeme za hezké číslo s ohledem na podmínky a těší nás také to, že všech 41 běžců se dostalo v pořádku do cíle a v blátě na trati nezůstala ani jedna bota 🙂 Na doběhnuvších bylo vidět samozřejmě vyčerpání z profilově a orientačně ne úplně jednoduché trati, ale také, co nás těší nejvíce, úsměv a spokojenost.

Co nesmí zůstat bez povšimnutí jsou výkony nejrychlejších, kde padl rekord trati v mužské i ženské kategorii. Postarali se o ně Jaroslav Vítek z Jihlavy časem 35:06 a Bítešačka Jana Melicharová časem 43:07. Gratulujeme!

Ještě jednou díky všem účastníkům a budeme se těšit za rok na startu výroční již 10. PoHodové devítky!